مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی

هدف برنامه‌ی خوداشتغالی آوردن افرادی به کاناداست که در این کشور خود اشتغال شوند. این افراد باید دارای:

  • تجربه‌ی مربوط به فعالیت‌های فرهنگی یا ورزشی
  • قصد و توانایی کمک قابل ملاحظه به زندگی فرهنگی و ورزشی در کانادا

تعریف فرد خود اشتغال

فرد خوداشتغال به معنای یک تبعه‌ی خارجی است که:

  • تجربه‌ی کاری مرتبط دارد
  • دارای قصد و توانایی خود اشتغالی در کاناداست
  • می‌تواند به اقتصاد کانادا در زمینه‌های مورد نیاز کمک کند

چه کسانی می توانند به عنوان فرد خود اشتغال تقاضای مهاجرت کنند

برای واجد شرایط بودن به عنوان فرد خود اشتغال شما باید:

  • سابقه کاری مرتبط داشته باشید.
  • قصد و توانایی خوداشتغال بودن در کانادا را داشته باشید.
  • از فاکتورهای گزینش برای افراد خود اشتغال امتیاز لازم را کسب نمایید.
  • شرایط پزشکی، امنیتی و … را داشته باشید.

سابقه‌ی کاری مرتبط

سابقه‌ی کاری شما در صورتی مرتبط است که:

  • در فعالیت‌های فرهنگی یا ورزشی در یک کلاس جهانی شرکت کرده باشید.
  • در فعالیت‌های فرهنگی یا ورزشی خوداشتغال بوده‌اید

سابقه‌ی کاری مرتبط برای یک فرد خود اشتغال به معنای حداقل ۲سال تجربه است.

این ۲سال باید در طی دوره‌ی ۵ ساله‌ی قبل از روز تقاضای مهاجرت آغاز شود و تا روز تصمیم گیری درباره تقاضای شما به پایان برسد. سابقه‌ی کاری باید به صورت زیر باشد:

  • برای فعالیت‌های فرهنگی
  1. دو دوره‌ی یک ساله در فعالیت‌های فرهنگی خود اشتغال بوده‌اید
  2. دو دوره‌ی یک ساله در فعالیت‌های فرهنگی در یک کلاس جهانی شرکت داشته‌اید
  3. ترکیب یک دوره‌ی یک ساله از مورد a و یک دوره‌ی یک ساله از مورد b

 

  • برای فعالیت‌های ورزشی
  1. دو دوره‌ی یک ساله در فعالیت‌های ورزشی خود اشتغال بوده‌اید
  2. دو دوره‌ی یک ساله در فعالیت‌های فرهنگی در یک کلاس جهانی شرکت داشته‌اید
  3. ترکیب یک دوره‌ی یک ساله از مورد a و یک دوره‌ی یک ساله از مورد b

فاکتورهای گزینش

شما بر اساس این فاکتورهای گزینشی ارزیابی می‌شوید:

 

  • تجربه
  • تحصیلات
  • سن
  • توانایی‌های زبانی
  • انطباق پذیری

برای واجد شرایط شناخته شدن به عنوان فرد خود اشتغال شما باید:

  • شامل تعریف فرد خود اشتغال شوید.
  • حداقل ۳۵ امتیاز پس از ارزیابی شدن بر اساس ۵ فاکتور گزینشی و سیستم امتیاز بندی کسب کنید.
فاکتور گزینشی حداکثر امتیازات
تحصیلات ۲۵
تجربه ۳۵
سن ۱۰
توانایی در زبان انگلیسی و/ یا فرانسوی ۲۴
انطباق پذیری ۶
مجموع امتیازات ۱۰۰

 

امتیاز شما

حداکثر امتیاز ممکن شما ۱۰۰ می باشد. امتیاز قبولی در حال حاضر ۳۵ است اما امکان تغییر آن وجود دارد. اگر در فکر مهاجرت به کانادا به عنوان یک مهاجر خود اشتغال هستید، از وبسایت ایران مهاجر به طور مرتب بازدید کنید.

داوطلبان بر اساس موارد زیر انتخاب می‌شوند:

  • مدارکی که ارائه می‌دهند.
  • امتیاز در هر یک از فاکتورهای گزینشی
  • تطابق با تعریف فرد خود اشتغال

به عنوان بخشی از فرایند مهاجرت، شما ممکن است به یک مصاحبه نیاز پیدا کنید. در طول مصاحبه مامور ویزا از شما توضیحاتی درباره‌ی موارد زیر می‌خواهد:

  • اطلاعاتی که مبهم یا متناقضند،
  • کمبودها و از قلم افتادگی‌ها در مدارکی که ارائه داده‌اید.

اگر تناقضی میان توضیحات شما و ارزیابی مامور ویزا وجود داشته باشد، تصمیم مامور مد نظر قرار خواهد گرفت.

تحصیلات

حداکثر امتیازات در این قسمت ۲۵ و برای مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد می‌باشد.

سابقه‌ی کاری

سابقه‌ی کاری باید در طی دوره‌ی ۵ ساله‌ی قبل از روز تقاضای مهاجرت آغاز شود و تا روز تصمیم‌گیری درباره‌ی تقاضای شما به پایان برسد. حداکثر امتیازات در این قسمت ۳۵ و برای پنج سال سابقه کاریِ مرتبط می‌باشد.

سن

امتیازات گزینشی براساس سن در زمان رسیدن تقاضا به دست مامور ویزا به شما تعلق خواهد گرفت. حداکثر امتیازات در این قسمت ۱۰ و برای سن ۴۹-۲۱ می باشد.

 

توانایی زبانی

مهارت شما در زبان انگلیسی یا فرانسوی یکی از ۵ فاکتور گزینش می‌باشد. حداکثر ۲۴ امتیاز برای مهارت پایه‌ای، متوسط یا عالی شما در زبان انگلیسی و فرانسوی به شما تعلق خواهد گرفت. بر اساس توانایی شما در موارد زیر به شما امتیاز داده خواهد شد:

  • گقتار
  • شنیدار
  • خواندن
  • نوشتن

ارزیابی زبانی

اگر هم در انگلیسی و هم در فرانسوی مهارتی نسبی دارید تصمیم بگیرید که استفاده از کدام‌یک برای شما راحت‌تر است. این زبان، زبان رسمی اول شما خواهد بود. زبان دیگر زبان رسمی دوم شماست.

اگر تمایل دارید مهارت شما در زبان رسمیتان در ارزیابی تقاضایتان برای اقامت دائم در نظر گرفته شود، باید سطح مهارت زبانی مورد ادعا در تقاضانامه‌ی خود را اثبات کنید.

امتیازات مهارت زبانی تنها در صورتی به شما تعلق می‌گیرد که مهارت شما به وسیله‌ی موسسات تعیین شده توسط اداره‌ی مهاجرت، پناهندگی و تابعیت کانادا (IRCC) بررسی و ارزیابی شده باشد.

انطباق پذیری

حداکثر ۶ امتیاز برای انطباق پذیری از هرگونه ترکیب عوامل زیر قابل کسب است.

  • سطح تحصیلات همسر یا شریک عرفی
  • سابقه‌ی کار قبلی در کانادا
  • سابقه‌ی تحصیلات قبلی در کانادا
  • داشتن خویشاوند در کانادا

شرایط پزشکی، امنیتی

متقاضی و اعضای خانواده‌ی او باید تست پزشکی بدهند و گواهی پلیس را در خصوص عدم سوپیشینه دریافت کنند.

نکات تکمیلی در رابطه با برنامه خود اشتغالی

  • از تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۱۸،  پرونده‌های جدید در گروه کشاورزان توسط اداره مهاجرت کانادا پذیرفته نمی‌شود. تا قبل از این تاریخ فعالان در زمینه‌ی کشاورزی نیز می‌توانستند از روش خوداشتغالی اقدام به مهاجرت کنند.
  • مطالب مندرج در این صفحه ترجمه‌ی مطالب وبسایت رسمی مهاجرت کانادا در خصوص مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی می‌باشد.
  • مجموعه‌ی ایران مهاجر با افتخار اعلام می‌کند که در بیش از ۹۵% پرونده‌های موکلین خود به خصوص متقاضیان خوداشتغالی موفقیت داشته است. لذا در همین راستا به اطلاع متقاضیان می‌رساند که روند پرونده‌های خود اشتغالی دارای نکات ظریفی‌ست که نیاز به تجربه و علم  بالایی دارد. ایران مهاجر با داشتن تجربه‌ی بالا دراین امر آمادگی دارد اقدامات لازم را برای موکلین خود انجام دهد. برای جزئیات بیشتر لطفآ فرم ارزیابی رایگان را تکمیل فرمائید.