2024/04/19

یازده دلیل برای این که چرا کانادا بهشت مهاجران است؟ (قسمت اول)

بهشت مهاجران

یازده دلیل برای این که چرا کانادا بهشت مهاجران است؟ (قسمت اول)

کانادا کشور امنی است، مناظر طبیعی زیبای زیادی دارد، دموکراتیک است و شهروندان آن به سیستم پزشکی و سلامت رایگان دسترسی دارند. آیا این‌ها برای یک مهاجر کافی نیست؟

مهاجرانی که به کانادا آمده‌اند وقتی شرایط خود را با مهاجران در بقیه‌ی کشورهای جهان مقایسه می‌کنند، خود را در بهشت می‌یابند.

همه‌ی مهاجران می‌دانند تا زمانی که بتوانند خود را با شرایط جدید سازگار کنند و در زمینه‌ی شغل و درآمد و مسائل اجتماعی به ثبات برسند، مسیر دشواری را باید طی کنند. با این همه زمانی که افسر مهاجرت در بدو ورود به آن‌ها می‌گوید:« به کانادا خوش آمدید» این احساس را می‌یابند که به کشوری آمده‌اند که آن‌ها را با آغوش باز می‌پذیرد.

هیچ‌کس در کانادا خود را بیگانه نمی‌یابد، کسی به آن‌ها به چشم خارجی نگاه نمی‌کند و با همه‌ی کم و کاستی‌ها و کمبودهایی که در زمینه‌ی رقابت‌های شغلی هست، ولی راه پیشرفت به روی کسی بسته نیست. این‌ها بخشی از دلایلی است که کانادا را بهشت مهاجران می‌سازد و اما دلایل بیشتری برای بهشت بودن آن هم هست. این مطلب ۱۱ دلیل عمده‌ی آن را برمی‌شمرد.

جهان امروز شاهد سیاست‌های ضدمهاجرتی آمریکاست و این کشور از نظر میزبانی از مهاجران و پناهندگان دیگر آن خوش‌نامی گذشته را ندارد. بسیاری از کسای که پیشتر در پی مهاجرت به آمریکا بوده‌اند، حالا دنبال کشور دیگری می‌گردند تا بتوانند زندگی جدیدی را آن‌جا شروع کنند. کانادا از بین کشورهای مهاجرپذیر به بهترین جایگزین آمریکا تبدیل شده که افراد می‌توانند رویای آمریکایی‌شان را در آن‌جا محقق کنند.

وقتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ به عوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد، بازدید از وب‌سایت مهاجرت کانادا به اوج خود رسید. کانادا از گدشته مهاجرپذیر بوده، اما رویکرد جدید آمریکا نسبت به مهاجران باعث شد تعداد زیادی از مهاجران به کانادا روی بیاورند و این کشور برای افرادی که می‌خواهند زدگی‌شان را از نو بسازند به مقصد تبدیل شد. در ادامه ۱۱ دلیل این‌که چرا کانادا برای مهاجران تازه‌وارد مناسب است را بازگو می‌کنیم.

یازده دلیل برای این که چرا کانادا بهشت مهاجران است:

  • استقبال از مهاجران و فرهنگ چندگانه

کانادا در دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی در زمان زمامداری پیر ترودو، نخست وزیر وقت رسما افزایش چند فرهنگی را به عنوان سیاست رسمی خود اعلام کرد. از آن زمان تاکنون این سیاست عضو حیاتی و جدایی ناپذیر هویت کانادا به حساب می‌آید. کانادا، از بین ملت‌های پیشرفته، یکی از بیشترین نرخ‌های سالانه‌ی مهاجرت را به خودش اختصاص داده است.

فقط در سال ۲۰۱۸، کاادا بیش از ۳۲۰ هزار مهاجر پذیرفت که ۵۷ درصد آن‌ها به عنوان کارگر ماهر جذب این کشور شده‌اند. بقیه‌ی آن‌ها یا پناهنده هستند یا برای ملحق شدن به اعضای خانواده‌شان به این کشور می‌آیند. در کل ۲۲٫۳ درصد از جمعیت کانادا را اقلیت مشهود و ۲۱٫۹ درصد را افرادی تشکیل می‌دهند که در کشورهای خارجی متولد شده‌اند. کانادا به رویکرد « حفظ فرهنگ چندگانه» نیز معروف است؛ جایی که افراد از تمام فرهنگ‌های مختلف در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و در عین حال میراث فرهنگی خود را حفظ کرده و عقاید مذهبی خودشان را دارند.

در کانادا بیش از ۳۰ کامیونیتی مذهبی با جمعیتی حئاقل ۱۰۰ هزار نفر وجود دارد. در این کشور ۱۱ جامعه‌ی فرهنگی هم هست که دست کم یک میلیون نفر را در برمی‌گیرد. این در حالیست که در بسیاری از کشورهای دیگر، افراد باید به محض ورود به آن‌جا خود را به شکل بقیه در بیاورند و از هنجارهای کشور جدیدشان تقلید کنند.

این تنوع فرهنگی به خصوص در شهرهای بزرگ کانادا مانند تورنتو، مونترال و ونکوور خیلی به چشم می‌خورد و محله‌های نژادی مختلفی در این شهرها وجود دارد. تونتو به «چند فرهنگی‌ترین شهر جهان» معروف است و بیش از نصف جمعیت آ شامل مردمی با فرهنگ‌های غیر کانادایی است.

 

  • یکی از فراگیرترین کشورهای جهان است

کانادا علاوه بر چندفرهنگی بودن، از جنبه‌های دیگری هم به تنوع و فراگیری مشهور است. زنان در کانادا فعالیت زیادی دارند. وقتی جاستین ترودو در سال ۲۰۱۵ به عنوان نخست‌وزیر کانادا انتخاب شد، دولتی را تشکیل داد که ۵۰ درصد از اعضای آن مرد و ۵۰ درصد زن بودند.

حقوق پایه‌ی زنان مانند حق رای، دسترسی به دارویهای جلوگیری از بارداری و سقط جنین از حقوقی هستند که مدت‌هاست برای زنان در نظر گرفته شده و به خوبی از آن مراقبت می‌شود. البته این کشور در این زمینه هنوز جای پیشرفت دارد و باید حق مدیریت خانواده را نیز به این حقوق اضافه کنند. با این حال نرخ مشارکت زنان در مشاغل کانادا بالاست و ۸۲ درصد از بانوان بین ۲۵ تا ۴۵ سال خارج از خانه مشغول به کار هستند.

  • دهمین اقتصاد برتر جهان را دارد

کانادا در زمینه اقتصاد جهانی نیز به موفقیت‌های زیادی رسیده‌ است. با این‌که کانادا از نظر جمعیت، در رتبه‌ی ۳۸ام جهان قرار دارد، از لحاظ اقتصادی مقام دهم بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان را به خودش اختصاص داده و به طور کلی ۶ / ۱ تریلیون یا ۴۸٫۱۰۰ دلار درآمد سرانه دارد. در سال ۲۰۱۵ کانادا از لحاظ اقتصادی از روسیه پیشی گرفت و جایگاه دهمین اقتصاد برتر جهان را به خودش اختصاص داد.

کانادا با وجود شهرتی که به دلیل منابع طبیعی‌اش دارد، اقتصادش تا حد زیادی خدمات‌ محور است و طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان آمار کانادا، ۹ / ۷۸ درصد از کانادایی‌ها در مشاغل خدماتی کار می‌کنند.

بخش تولید کالا در کانادا در مقایسه با بخش خدماتی آن به‌ نسبت کوچک‌تر است. با این حال، صنایع تولید، نفت و سوخت آن در چند سال اخیر رشد سالانه کم اما ثابتی داشته‌ است.

  • سیستم آموزشی در سطح جهانی دارد

کانادا بیشتر از هر کشور صنعتی دیگری در جهان، درآمد سرانه‌ی خود را خرج سیستم آموزشی می‌کند و به عنوان تحصیل کرده‌ترین کشور جهان شناخته شده‌است. سیستم آموزشی همگانی K-12 کانادا یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی دنیاست و بعضی از بهترین دانشگاه‌های جهان را در خود جای داده است.

دانشگاه مک‌گیل مونترال،‌ دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک‌مستر انتاریو و دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا در بین صد موسسه آموزشی برتر جهان هستند. طبق اطلاعات سازمان آمار کانادا، ۵۴ درصد از افراد بین ۲ تا ۶۴ سال دارای مدرک تحصیلات عالی هستند و ۸ / ۱۰ درصد آن‌ها دوره کارآموزی را نیز گذرانده یا مجوز حرفه‌ای گرفته‌اند. در بعضی از استان‌ها پرداخت شهریه دانشجویان بی بضاعت بطور کامل یا بخشی از آن بر عهده دولت است.

  • صنعت فناوری به‌ سرعت در حال رشد است

بخش فناوری پرسرعت‌ترین صنعت کاناداست و از آن‌جایی که نیاز به افراد در این حوزه روزبه‌روز بیشتر می‌شود، این بخش آینده خوبی را برای کانادا رقم می‌زند.

سرمایه‌گذاری و حمایت دولت از صنعت فناوری به شدت چشمگیر است. همچنین ابزار و کمک‌های مالی زیادی برای کمک به استارتاپ‌های کانادا در نظر گرفته‌ شده است.

کارفرماهایی که به دنبال نیروی ماهر در حوزه فناوری هستند، بیشتر از بین افراد کانادایی کارمندان خود را انتخاب می‌کنند. تورنتو با داشتن مراکزی از قبیل Sidewalk labs گوگل، شاپیفای، Salesforce و فیسبوک در این زمینه، پیشتاز بقیه شهرهای کاناداست.

 

در بخش بعدی این مقاله از دلایل بهشت بودن کانادا برای مهاجران گفته خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!