امریکا
کشور امریکا یکی از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت و تحصیل در رشته پزشکی است. دانشگاه های امریکا از سطح علمی بالایی برخوردار هستند و همین امر موجب شده برای پذیرش دانشجویان سطح رقابت سنگین باشد و پذیرش برای تحصیل پزشکی دردانشگاه های این کشور کمی با سختی توام باشد.عوامل متعددی باعث شده تا دانشجویان برای تحصیل پزشکی, کشور امریکا را انتخاب کنند که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
- کیفیت عالی برای زندگی: کشور امریکا شرایطی برای شهروندانش ارائه می دهد که ازتمامی مزایا بهره مند شوند. بهره مندی از شرایط آموزشی مطلوب, مراقبت های بهداشتی , حقوق دریافتی مناسب
- دارا بودن برترین موسسات آموزشی جهانی: دانشگاه های امریکا در رشته پزشکی جزو برترین های جهان هستند و همچنین اساتیدی که در این دانشگاه ها به تدریس مشغول هستند رتبه جهانی دارند.
- تحقیقات پیشرفته: اغلب دانشکده های پزشکی بر روی تحقیقات پیشرفته متمرکز هستند و دانشجویان موفق را مورد تشویق قرار می دهندو از آن ها به عنوان محقق در فعالیت ها دعوت می شود.
- مدرک معتبر جهانی: مدرک به دست امده در دانشکده های پزشکی امریکا در تمام دنیا به رسمیت شناخته شده است چرا که تحصیل کردن در رشته پزشکی در امریکا از سخت ترین رشته ها می باشد.
شرایط ورود به رشته پزشکی
فرآیند اخذ مدرک پزشکی آمریکا، دو مرحله دارد؛ در واقع یعنی این که شما نمی توانید مستقیما در لیسانس رشته پزشکی ثبت نام کنید. شرایط کلی تحصیل پزشکی آمریکا به این صورت است که دانشجویان باید بعد از فارغ التحصیل شدن در دبیرستان، کالج یا دانشگاه آمریکایی در یک دوره ۴ ساله کارشناسی برای تحصیل در یکی از رشتههای علوم پایه ( شیمی،زیست و غیره) ثبت نام کنند. در این مقطع دانشجو بعضی از دروس پیش نیاز دانشکده پزشکی را می گذراند. بعد از گذراندن دوره لیسانس و اخذ مدرک, آن دانشجو باید در آزمون ورودی پزشکی این کشور (MCAT) شرکت نماید که در صورت قبولی تحصیلات خود را در رشته پزشکی شروع می نماید. (البته با توجه به شرایط دانشکده ها که اغلب آن ها دارای ۲ سال دوره های آموزشی و تئوری و ۲ سال دوره های عملی و بالینی هستند). این امتحان حدود هفت ساعت و نیم طول میکشد.
آزمون های تحصیل پزشکی امریکا
- آزمون MCAT: آزمون MCAT، آزمون ورودی دانشکدههای پزشکی آمریکا است. این آزمون توانایی تفکر انتقادی و دانش علمی متقاضیان را می سنجد. به صورت چهار گزینهای است و شامل بخشهای زبان، فیزیک، زیست و شیمی است. اگر نمره دانشجو در این آزمون، بالاتر ۵۰۰ باشد، می تواند برای دریافت پذیرش اقدام کند. متقاضیان باید یک سال قبل از شروع تحصیل پزشکی در آمریکا، در این آزمون شرکت کنند. اغلب داوطبان برای موفقیت بیشتر در آزمون MCAT، ترجیح میدهند دورههای کارشناسی زیستشناسی یا شیمی را بگذرانند.
- آزمون USMLE: این آزمون برای تایید مهارت پزشکی دانشجو است که برگزاری آن از سوی انجمن کالجهای پزشکی آمریکا است. آزمونی دو مرحلهای است که در دو بازه زمانی مختلف برگزار میشود. مرحله اول این آزمون، در سال دوم تحصیلی دانشجویان در کالج پزشکی و مرحله دوم این آزمون، پس از گذشت یک سال از دوره کارآموزی برگزار می شود. درصورت عدم قبولی در این آزمون،داشنجو نمیتواند از رشته پزشکی فارغالتحصیل و وارد بازار کار شود.
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش
برای اخذ پذیرش دانشگاه های کشور امریکا مدارکی مورد نیاز است که به آن می پردازیم. در صورت نقص در ارسال هر یکی از آن ها شانس فرد را برای پذیرش در این رشته کاهش می دهد.
- دیپلم ۱۲ ساله دبیرستان
- مدرک قبولی در آزمونMCAT
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- نامه تمکن مالی
- گذرنامه
- مدرک آیلتس
- اخذ یک مدرک کارشناسی از رشته های مرتبط
- عکس مخصوص گذرنامه
- بیمه درمانی و مسافرتی
- کپی شناسنامه
دانشگاه های پزشکی آمریکا
پس از بررسی دانشگاه های پزشکی در دنیا و انتخاب کشور امریکا برای تحصیل پزشکی شاید انتخاب دانشگاه و رتبه آن مهم باشد. همچنین مورد تایید بودن دانشگاه برای وزارت بهداشت,درمان و آموزش در ایران از اهمیت خاصی برخوردار است. به ده مورد از برترین دانشگاه های پزشکی امریکا که مورد تایید وزارت بهداشت ایران اشاره ای مختصر خواهیم داشت:
- دانشگاه استنفورد:رتبه ۳
- :دانشگاه هاروارد: قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در امریکا می باشد. رتبه ۵
- دانشگاه جان هاپکینز: این دانشگاه در بالتیمو مریلند است . با ورود به این دانشگاه راه برای ورود به بازار جهانی کار هموار خواهد شد. رتبه۲۵
- دانشگاه براون: رتبه ۶۰
- دانشگاه کالج بوستون:رتبه ۱۱۲
- دانشگاه آریزوانا: رتبه ۲۱۶
- دانشگاه برندیز: رتبه ۴۵۵
- دانشگاه اوبرن : رتبه ۸۰۱-۱۰۰۰
- دانشگاه نیویورک: رتبه۸۰۱-۱۰۰۰
- دانشگاه بریگام یانگ: رتبه ۱۰۰۱-۱۲۰۰
سالهای تحصیل پزشکی در دانشگاههای پزشکی آمریکا:
۱- روند تحصیل پزشکی در ۴ سال اول، به دوسال پری کلینیکال( دورههای آموزشی علوم پایه) و کلینیکال( آموزش در بخشهای مختلف بیمارستانی) تقسیم میشود.
۲-دانشجویان ۳ تا ۷ سال دورههای رزیدنتی خود را بسته به گرایش انتخابی , میگذرانند.
۳-دانشجویان بینالمللی که احساس میکنند نیاز به آموزش بیشتری دارند و یا مایل به گرفتن تخصص در یک زمینه پزشکی هستند، میتوانند از فلوشیپ ۱ تا ۴ ساله جهت تحصیل استفاده کنند.
هزینههای تحصیل پزشکی در دانشگاههای آمریکا
تحصیل پزشکی در دانشگاههای آمریکایی، گران ترین هزینههای تحصیل پزشکی در دنیا شناخته شده است. هزینههایدیگر رشتهها برای دانشجویان بینالمللی تقریبا ۲۵۰۰۰ دلار در سال است که این مبلغ در مقایسه با هزینههای تحصیل پزشکی در این کشور برای متقاضیان پزشکی مبلغ کم تر است ، شهریه آنها تقریبا ۴۰۰۰۰ دلار در سال است.
هزینههای زندگی در آمریکا
یکی از راههای رسیدن به اقامت دائم کشور آمریکا برای دانشجویان بینالمللی پیدا کردن کار و زندگی در آمریکا است.قبل از هرگونه تصمیم جهت مهاجرت و تحصیل بایستی در قدم نخست نسبت به هزینه های زندگی در آن جا آگاه باشید.هزینه زندگی یک فرد در آمریکا بدون در نظر گرفتن اجارهخانه، ۹۳۶٫۶۳ دلار آمریکا است. این هزینهها در مقایسه با ایران ۷۴٫۳۶٪ بیشتر است. اگر شما مایل به اجارهخانه با یک اتاقخواب در مرکز شهر هستید، هزینهای که باید بپردازید ۱٫۳۳۹٫۰۳٫ دلار آمریکااست. هزینه اجاره همین خانه در خارج از مرکز شهر ۱٫۰۸۳٫۴۱دلار آمریکا است.
تاثیر انتخابات آمریکا بر مهاجرت به کانادا
امکان گرفتن اقامت آمریکا با تحصیل در آن
کلام آخر
با درنظر گرفتن تحصیل پزشکی در آمریکا و تمامی چالش هایی که هر فرد در دوران دانشجویی ممکن است با آن مواجه شود,زندگی در کشوری بیگانه می طلبد که فرد از آمادگی خوبی برخوردار باشد که در صورت هرگونه مشکل دچار یاس نشود و به اداف خود ادامه دهد. امریکا کشوری پیشرفته, امن با موقعیت های مناسبی برای دانشجویان پزشکی است.