2024/04/23

GRE چیست و چه چیزهایی را باید درباره‌ی این آزمون بدانید؟ (قسمت اول)

GRE

آزمون GRE چیست و چه چیزهایی را باید درباره‌ی آن بدانید؟ (قسمت اول)

جی آر ای یا GRE  آزمونی است برای افرادی که قصد دارند در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری در کشورهایی همچون آمریکا و کانادا ادامه تحصیل بدهند.(البته در سایر کشورها هم ممکن است جی آر ای به کارتان بیاید، اما اغلب در دانشگاه‌های این دو کشور شرط نمره جی آر ای برای گرفتن پذیرش وجود دارد.) اگر با ساختار این آزمون آشنا باشید و درست برنامه‌ریزی کنید و هدفمند برای جی آر ای مطالعه کنید، مسلماً مهارت جی آر ای شما پیشرفت کرده و نمره بهتری خواهید گرفت. همچنین ETS (صاحب این آزمون) این اجازه را به شما می‌دهد که چندین بار در این آزمون شرکت کرده و فقط بهترین نمره‌ی خود را به دانشگاه مد نظرتان گزارش کنید.

 

انواع آزمون جی آر ای( GRE )

آزمون جی آر ای در دو نوع جنرال ( General) و سابجکت (Subject)  برگزار می‌شود. جی آر ای جنرال همانطور که از اسم آن پیداست عمومی است و اغلب دانشگاه‌ها نمره‌ی این آزمون را از شما می‌خواهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمون جی آر ای سابجکت می‌توانید به صفحه‌ی جی آر ای سابجکت در سایت ETS مراجعه کنید. آزمون جی آر ای جنرال به دو روش زیر برگزار می‌شود:

 

الف)کامپیوتری (Computer-Delivered GRE)

 

ب) کاغذی (Paper-Delivered GRE)

 

ساختار آزمون جی آر ای جنرال (GRE General)

نسخه کامپیوتری آزمون جی آر ای جنرال از سه بخش زیر تشکیل شده است:

 

۱٫   نگارش تحلیلی Analytical Writing

در آزمون GRE اولین بخشی که خواهید دید بخش رایتینگ است. این بخش از دو قسمت تشکیل شده :

الف) Issue

ب)Argument

که برای هرکدام از این قسمت‌ها ۳۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.

 

در بخش Issue شما باید راجع به موضوعی نظر خودتان را بنویسید. احتمالاً می‌توانید حدس بزنید که در مقایسه با بخش مشابهش در تافل (که بخش Independent یا مستقل نام دارد)، موضوعات کمی پیچیده‌تر است و البته انتظاری که از شما می‌رود هم بسیار بیشتر است. شما باید تا حد امکان از ساختارها و لغات پیچیده استفاده کنید و البته استدلال خودتان را به صورت کاملاً منطقی و شفاف ارائه دهید. این نکته‌ی مهمی است، چون در تافل اگر حتی کمی استدلالتان ایراد داشته باشد راه فرار دارید. اما در جی آر ای استدلال و منطق ضعیف برایتان گران تمام خواهد شد.

 

در بخش Argument، قضیه کاملاً با تافل متفاوت است. در این بخش متنی به شما داده می‌شود که در آن بر اساس شواهدی به یک نتیجه گیری رسیده‌اند. این نتیجه‌گیری به ظاهر درست و منطقی خواهد بود. اما با کمی توجه می‌توان ایرادات منطقی بسیاری در آن پیدا کرد. چیزی که سوال از شما خواهد خواست هم این است که این ایرادها را یافته و متن ذکر شده را بکوبید! به عنوان مثال به متن کوتاه زیر دقت کنید:

در پکن ده سال قبل برای حل مشکل آلودگی هوا، ورود وسایل نقلیه به هسته‌ی مرکزی شهر به شعاع ۳ کیلومتر ممنوع گردید و آلودگی به میزان زیادی کاهش پیدا کرد. بنابراین امروز اگر تهران هم بخواهد مشکل آلودگی‌اش را حل کند می‌بایست همانند چین ورود وسایل نقلیه را به  شعاع ۳ کیلومتری مرکز شهر ممنوع کند.

 

اولین قدم، یافتن ایرادهای این متن است. برای روشن‌تر شدن موضوع، چند تا از این ایرادها را با هم بررسی می‌کنیم:

 

تهران کجا و پکن کجا؟ ۱۰ سال قبل ممکن است کاملاً با الان متفاوت باشد! اصلاً اگر هم تهران و پکن مانند هم باشند، شاید مشکل آلودگی پکن به خاطر ماشین‌ها بوده، ولی از کجا معلوم مشکل تهران از ماشین‌ها باشد؟ اگر هم اینطور باشد، از کجا مشخص می‌شود که توی تهران مشکل فقط در مرکز شهر است که حالا با بستن آن اوضاع بهتر شود؟ حتی اگر همه‌ی ادعاهای نویسنده تا به اینجا درست باشد منظورش از به میزان زیادی چیست و آیا این میزاد زیاد به اندازه‌ای زیاد هست که بخواهیم این کار را انجام دهیم؟

 

و البته ایرادهای دیگری هم وجود دارد که در این‌جا رصتی برای بحث در مورد آن‌ها نیست. متن بخش Argument  آزمون جی آر ای  از این طولانی‌تر است و تعداد شواهد ارائه شده در آن بیشتر خواهد بود. یافتن ایرادها اگر با روش‌های مغلطه و سفسطه در جی آر ای آشنا باشید مثل آب خوردن است. و تنها چیزی که باقی می‌ماند نوشتن ایرادهای پیدا شده  است که آن هم باید (با توجه به این‌که دارید برای جی آر ای می‌نویسید) تا حد امکان روندی منطقی و زنجیره‌وار (از لحاظ ترتیب بیان کردن ایرادها) را دنبال کنید.

 

نمره‌ی این بخش از آزمون از صفر تا ۶ با مقادیر ۰/۵ می باشد. نمره‌ی ۴ در این بخش نمره‌ی خوبی محسوب می‌شود و اگر ۴ این بخش را کسب کردید بدانید حداقل در میان ایرانی‌ها نمره‌تان عالی است. هرچند کسب نمره‌ی ۶ حتی برای انگلیسی زبان‌ها هم کاری دشوار می‌باشد، پس اگر نمره‌ی کامل نگرفتید اصلاً عذاب وجدان نداشته باشید!

 

۲٫  وربال  Verbal

جی آر ای دارای دو سری ۲۰ تایی سوال وربال با نمره‌ی (در مقایسه با بخش بدون نمره که در شماره‌ی ۴ توضیح داده شده) می‌باشد و برای هر سری به شما ۳۰ دقیقه وقت داده خواهد شد. بخش وربال را می‌توان دلیل اصلی سخت بودن جی آر ای برای داوطلبان و حتی کابوس شبانه‌ی آن‌ها دانست.

انواع سوالات این بخش در مقاله‌ی بعدی توضیح داده خواهد شد.

قبل از هر چیز بهتر است یک موضوع کاملا شفاف سازی شود. اینک‌ه برخی می‌گویند مطالعه برای جی آر ای ارزش ندارد کاملاً اشتباه و نشانه‌ی بی تجربگی آن‌ها است.

 

یک تصور بسیار اشتباه:

گرفتن نمره‌ی بالا در وربال آزمون GRE امکان پذیر نیست و یا بسیار دشوارتر از آنی است که ارزشش را داشته باشد.

 

اگر شما اهمیت نمره بالا در این آزمون و تاثیر غیر قابل وصف آن را در گرفتن پذیرش و فاند (بخصوص از دانشگاه‌های آمریکا و کانادا) درک کنید، دیگر به این حرف‌ها گوش نخواهید کرد و از یادگیری لغات لذت خواهید برد. به خصوص در نوع جدید آزمون جی آر ای یا همان Revised GRE که در آن دیگر نیازی به حفظ کردن ۵۰۰۰ لغت نیست و باید توانایی خود را در درک مطلب بالا ببرید. البته منظور این نیست که دیگر لغت اهمیت ندارد و بدون داشتن دامنه لغت خاص این آزمون می‌توانید نتیجه‌ی خوبی در آن کسب کنید. بلکه با حذف شدن سوالات متضاد و مترادف و تغییر برخی دیگر از سوالات بخش وربال آزمون جی آر ای، دیگر نیازی نیست به همان مقدار قبل لغت بدانید. هرچند، هرچه قدر دامنه لغات شما وسیع‌تر باشد مسلما اوضاع بسیار بهتری خواهید داشت، اما با توجه به میزان زمانی که اغلب دانشجویان متقاضی آزمون جی آر ای دارند (بسیاری از آن‌ها درگیر آزمونی مثل تافل یا آیلتس و گاهی روند اخذ پذیرش و چاپ مقاله و … هستند) نکته‌ای که اهمیت دارد این است که حفظ کردن این همه لغت برای آزمون جدید جی آر ای به هیچ وجه بهینه نیست. در آمادگی برای آزمون جی آر ای جدید شما باید میان میزان لغاتی که قصد دارید یاد بگیرید و میزان مطالعه متون یک نسبت خاص برقرار کنید. دو فاکتور مهم تعیین کننده این نسبت خاص عبارتند از نمره‌ی مد نظر شما و مقدار زمان در دسترس.

نمره‌ی  این بخش از ۱۳۰ تا ۱۷۰ با تغییرات یک نمره‌ای می‌باشد.

error: Content is protected !!